Det blir bra

01.02.2017 kl. 21:07

Jag traskar fram i grått och balanserar över de hala punkterna på gatan. Försöker få fotfäste där man någon gång sandat och gjort förändring. Försöker komma fram snabbt och smidigt men ändå helskinnad. Både inuti och utanpå. Varje morgon slänger jag ihop en gröt, med mycket salt och mycket banan. Varje morgon hamnar gröten i en glasburk i väskan innan jag springer ut. Stressad. Lite upptaget av allt annat än här och nu. Lite trött.

Jag traskar hem ett halvt dygn senare. Tyngder och lättnader vilar på mina axlar. Har jag tur är jag glad och som förnyad, har jag otur är jag ledsen, frustrerad och arg. Jag går igenom allt jag lärt mig, allt från hur viktigt politiskt korrekt språkbruk är till hur jag utan tvekan borde börja träna. Jag funderar över det som ger mig ångest och över det jag längtar till. Jag är lite rädd att han skall utomlands. Känner mig plötsligt grå. Ser en bekant och skiner upp igen för att säga hej, och kryper tillbaka i skalet därefter. Grå igen. Tänker att allting blir bra bara jag arbetar hårt. Allting blir bra bara jag orkar lite till. Måste orka. Måste skriva. Måste.

På kvällen tänder jag några ljus för att lugna ner mig. Känner värmen av dem fastän de är långt borta. Känner mig tom. Grå. Lite utäten. Jag försöker prata med mitt inre och känna glädje. Försöker säga att allt blir bra, om en stund är det lättare igen. Lättare att andas, lättare att vakna, lättare att vara jag. Snart blir det bättre.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer