Netflix and no chill

02.02.2017 kl. 07:00

Så var nyheten här: Netflix är en miljöbov.

Jag kan ju tänka mig att väldigt många av de som tittar in här och läser ser på Netflix, precis som jag. Jag älskar konceptet med att kunna se på filmer lagligt när som helst. Jag älskar deras dokumentärer och ja, what to do, jag är filmberoende.

Men att veta att Netflix påverkar vår miljö så dåligt som det gör, det är inte okej. Netflix använder en hel del kol, som ju inte är förnybart, vilket gör en sådan skada att det skiljer sig märkbart från t.ex. YouTubes miljöpåverkan. Alla företag borde satsa på förnybar el och inte något annat. Överlag tycker jag att vi borde stöda vindkraft och solpaneler mycket mer än vad vi gör. Jag kommer utan tvekan att välja solpaneler på sommarstugorna bara jag får några extra slantar (och lite mer auktoritet i släkten). En investering verkligen, och inte ett miljöproblem som vår planet än en gång får försöka hantera.

Kan vi ta hand om vårt hem lite bättre, va?

(källa)

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer