Palsternacka

02.02.2017 kl. 19:00

Jag köpte några palsternackor från en bonde på torget för ett tag sedan och han sade att han tycker att det är så synd att så få vet om hur god denna rotfrukt är. Så jag tycker vi alla skall hylla närodlad finsk palsternacka lite mer!

Palsternackan passar perfekt tillsammans med andra rotsaker i ugn och som huvudingrediens i soppa. Smaken är ganska söt, vilket har fått mig att tro att man kanske kunde baka en kaka av palsternacka - det finns ju t.ex. morotskaka och rödbetskladdkaka, så varför inte?!

Och ni vet, Google's ma friend, det finns verkligen något som kallas palsternackskaka. Jag skall sätta igång bakandet direkt så får ni se resultatet sedan. Mera palsternackor och närproducerat åt folket!

Kommentarer (1)
Du har så rätt om att baka med palsternacka, det blir jättegott! Tips tips, här är mitt bästa recept :) http://www.svt.se/recept/frostad-palsternackskaka
F.d. Hållbarhetsbloggen02.02.17 kl. 21:48
Fantastiskt:) kakan blev skitgod (jag tog ett annat recept men i alla fall)
04.02.17 17:06

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!

Kategorier

Senaste kommentarer