Himmelskt god veganbiff med bönor och morot

28.02.2017 kl. 07:00

Här kommer ett recept på vegobiff om helt klart går att förvandla om till något eget. Du behöver inte använda samma ingredienser som jag - byt ut bönorna mot något annat osv. Viktigt är hur som helst att degen är relativt fast (mha mjöl) för att biffarna skall hålla ihop.

Du behöver:

Kokta kidneybönor
Morötter
Rödlök, gul lök, vitlök
Kummin eller spiskummin (valfritt men gott)
Salt
Peppar
Alternativt vatten
Mjöl

Gör så här:

Lägg allting utom vattnet och mjölet i en mixer och börja blanda. Jag hade inga mått då jag gjorde detta så det är bara att testa sig fram, en smaksak helt enkelt. Om smeten är trög och inte blandas ordentligt kan du hälla i lite vatten. När blandningen är klar rör du ner mjöl tills degen är relativt lätthanterlig. Stek i tillräckligt mycket fett på bägge sidor.

Biffarna är perfekta som innehåll i hamburgare och smakar underbart! Ät gärna med hemgjort bröd, sallad, lök, gurka, tomat och avokado. Som fett kan du använda kokosolja eller avokado om du föredrar att äta veganskt. Njut!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!