Morgonlistan

08.03.2017 kl. 07:00

Jag snodde denna lista av Kaneli.

När går du upp?
Jag vaknar oftast före åtta av mig själv. En sådan där konstig inre väckarklocka som jag hatar. Spela ingen roll om jag lagt mig tre på natten eller fyra på eftermiddagen dagen innan, jag vaknar ändå sju-åtta på morgonen. Vardagar stiger jag upp lite efter sju och förbannar skolsystemet typ. Skulle bara vilja sova.

Vad är det första du gör varje morgon?
Går igenom allt på telefonen. Egentligen önskar jag att det skulle finnas ett annat lika effektivt sätt att vakna men nej, inte om man är trött. Jag kollar bloggen, ratata.fi, bloggstatistik, Instagram, Facebook, Lisa Olssons blogg. Kanske gör jag samma sak en gång till, för att vara helt säker att jag har allt under kontroll.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Inte värst länge. Ibland orkar jag inte ens tvätta ansiktet bara för att jag är så obehagad av att ha vått hår där var håret börjar i pannan. 

Är frukost viktig?
Mer än viktigt. Jag är inte en människa om jag inte äter morgonmål varje dag. Ofta har jag dock så bråttom att jag tar med mig maten till skolan för att inte behöva panik-äta det klockan 8.05.

Vad äter du till frukost?
Nästan alltid min kanelbullegröt; havregröt med mycket salt, kanel, kardemumma och en skivad banan.

Är du morgontrött?
Jo minsann! Men ändå vaknar jag ju som sagt av mig själv kring sju. Förstår ni hur jobbigt det är?

Vad har du för alarm?
Någon tragisk sång.

Hur ser en perfekt morgon ut?
För mig är en perfekt morgon faktiskt en som jag vaknar efter klockan nio på. Många andra skulle säga tvärtom: att man vaknar tidigt och har hela dagen på sig. Men jag känner att om jag lyckas sova till nio eller tio så kanske jag trots allt är lite normal ändå, för det är ju inte normalt att av sig själv vakna innan man sovit ut (dvs kl. 7). En perfekt morgon innehåller också fotografering till bloggen, ett gott glädjande morgonmål och skönt häng på datorn.

Vad är det bästa med morgonen?
Jag vet faktiskt inte. Kanske soluppgången på sommaren.

Hur går du helst klädd på morgonen?
I skönaste fulbyxorna någonsin samt en stor lös tröja.

Hur ser er morgon ut?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!