Det där om att skriva

04.03.2017 kl. 10:00

En viktig del för mig med bloggandet är inte bara att göra det till ett arbete och att inspirera andra. Det finns faktiskt en mycket djupare del också, nämligen det som jag nästan kunde kalla terapi. Jag älskar att få skriva av mig och det kanske för att det är så mycket lättare och mindre komplicerat att skapa bokstäver istället för ord som måste uttalas. Det är lätt att skriva att man är ledsen men svårt att säga det. Att få ner något på papper eller dator gör livet så mycket enklare. När jag var liten ville jag bli författare eller journalist och allt det där har nog följt med mig hela livet. Jag är en tänkare och en kreativ själ - och ofta är det ju just sådan man är om man gillar att skriva. Jag har gått igenom depressioner och ångestfyllda perioder nästan alltid, och då behöver man ett stöd som inte en annan människa kan ge en. Skrivandet. Jag mår bra av att skriva. Därför skriver jag. Och mina barn och barnbarn skall också skriva. De skall krafsa ner alla små ord som är viktiga för dem. Mormor/farmor Julia kommer att ordna skrivverkstäder för alla små. För det är så viktigt. Utan text skulle vi sakna så mycket. Utan text skulle få på andra sidan jorden kunna inspirera oss. Och utan text kan vi inte i lika stor grad sätta ord på våra känslor. Därför. Därför skriver jag.

Varför skriver du?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!