Saker jag tänker på 23.30

03.03.2017 kl. 23:32

Gonatt, kan man väl säga. Det är fredag och veckoslutet börjar imorgon. Jag kommer att försöka vara utomhus så mycket som möjligt och få lite av en dator-detox tror jag. Behövs!! Ibland känns det som att ögonen ploppar ut pga för mycket skärmtid. Menmen. Innan dess skall jag berätta för er vad jag ligger och tänker på här under täcket.Jag vill leva som på 80- och 90-talet. Analoga kameror, datorer stora som fåtöljer och Kalle Anka en gång i veckan. Saknar den där mindre pompiga tiden då inte Instagram existerade och då trenden om att fotografera putande rumpor inte var lika total. Jag är faktiskt duktigt trött på dessa rumpor.


Jag vill ha en liten lurvig hund.


Jag vill bo i en medeltida stad. Jag vill bo i ett knarrigt gammalt hus och gå på marknader varje lördag. Helst vill jag placera grönsakerna jag köper i min cykelkorg i trä.


Jag vill säga farväl till Whatsapp, Instagram och Facebook. Jag menar faktiskt det och jag skulle antagligen inte använda dessa om det inte var för att alla andra också har dem och att man seriöst i princip inte kan leva utan dem om man vill att allt går smidigt.


Jag önskar att jag skulle orka klä mig snyggt och satsat. Varför orkar jag inte bry mig???


Jag önskar att det var olagligt att producera så förskräckligt dåligt material för modern TV som det görs idag (förlåt för negativiteten). Temptation Island, BB, Aarteiden metsästäjät Suomi. Please leave the screen, thx.


Lisa Olsson är så förbejnat cool.


Jag vill äta i Kårens nedrevåning oftare. Då skulle jag känna mig lite mer 90-tal och retro eller något.


Nu somnar jag.

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!