Delikat mat på rester

07.03.2017 kl. 07:00

Jag älskar resträtter därför att de blir så kreativa. Man måste använda det man har och kan då komma på helt nya kombinationer. Oftast blir det ju så gott, så.

På veckoslutet slängde jag ihop en lördagslunch av gammalt ris, en överbliven hård ost, gammal lök, gammal batat och fyra överblivna ägg. Jag slängde ner allting i en stekpanna tillsammans med överblivet smör från något bakningsexperiment och saltade och pepprade ordentligt. Lite citron pressade jag också i för att fullgöra smakupplevelsen - och där lyckades jag nog! Supergott att äta närsomhelst. Och snabbt.





Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!