Att täcka in mat utan plast

08.03.2017 kl. 19:00

Det finns två väldigt enkla och bra sätt att täcka in mat utan något plast överhuvudtaget. Kanske vi alla kan vara överens om att plastfolie är lite överskattat? Tänkte väl det :)

Ett sätt är att täcka in maten med en tallrik helt enkelt. Har du en skål är det ännu enklare att lägga en tallrik ovanpå, men det fungerar också så som på bilden. Man kan också ha t.ex. glasburkar som man bara sätter locket på för att maten skall förvaras bättre. Om man vill.

Ett annat enkelt, men tyvärr inte gratis, sätt att täcka in maten utan plast är med hjälp av "bee's wrap", som är ett naturligt alternativ till folie. Går att användas om och om igen och du kan forma wrap-pappret så att det sluter sig om tallriken/skålen/burken/whatever, precis så som folie också gör. Bee's wrap är ett bra giftfritt alternativ dessutom - plast kan ju frigöra toxiner då det kommer i kontakt med värme (t.ex. varm mat). Zero Waste!

Hur gör ni för att täcka in er mat? Och hur gör ni med t.ex. bröd ni fryser ner m.m.? Har ni ett plastfritt alternativ för det? Nyfiken!

PST! För tillfället är jag på Svenska Klubben i Åbo och talar om Zero Waste! Ganska nice. Det här inlägget är tidsinställt.

Kommentarer (2)
Min mommo gjorde ofta så där, använde en tallrik. Ibland använder jag en tallrik eller ett lock. Men oftast flyttar jag över maten i en burk med lock. Bröd fryser jag ibland i plastpåse, ibland i burk med lock.
Yvonne09.03.17 kl. 11:01
Burk med lock är nog ännu bättre än bara tallrik! Och låda för bröd är ju helt perfekt! Jag lever på någon gammal plastpåse som mina bröd får frysas in i och har länge velat hitta ett alternativ :)
09.03.17 20:13
Använder stora glasburkar oftast, funkar finfint tycker jag!
Sasha09.03.17 kl. 14:18
Ja exakt, perfekt!
09.03.17 20:13

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!