Tre hoppfulla ekovideor

10.03.2017 kl. 07:00

En helt fantastisk växthusuppfinning som jag vill ha. En dröm är onekligen att kunna odla all sin mat utan att det kräver resurser. It could be possible.

En kvinna får hjälp av Trash is for Tossers (The Zero Waste Q-U-E-E-N) att leva Zero Waste under fem dagar. Inspiration för dem som vill lära sig!

Här ser ni personer som arbetar för att bevara regnskogen. Visste ni att ett bra sätt att bevara regnskogen här i Finland är att antingen inte köpa kött överhuvudtaget eller att välja kött som inte blivit matat med soja. Sojaodling är ofta något som orsakar regnskogsskövling.


Några videoklipp för er denna fredag. Vad skall ni göra ikväll? Fest eller hemma? Hoppas det blir en bra fredulidag i alla fall. Jag skall träffa Stina och bara andas ut, jag hoppas lite på att glass uppenbarar sig eller något. Så skönt med veckoslut. Så. Skönt.

Kommentarer (1)
Hej!!
Jag måste tipsa, jag har tidigare läst att din dröm är att öppna en zero waste butik, och sanningen är att det nyligen blivit en av mina drömmar också.
Här i Sverige finns det verkligen väldigt dåligt med lösviktsbutiker och det borde definitivt startas upp några. Men den här sidan kom jag av en slump inpå idag http://grammalmo.se/
Gram malmö, har ALLT i lösvikt to.m. tvättmedel och diskmedel . Ja det är en butik vääldigt långt borta för oss båda, MEN!! det bästa är att hansom startat butiken, erbjuder sig att hjälpa alla som vill starta upp butiker, så hjälper han med allt det praktiska, ger råd och tips om bla hygien och införskaffning mm. HUR fantastiskt?! Dethär kanske du redan visste, men om inte, han kanske kan hjälpa dig i att uppfylla din dröm nån dag!

Kramar!
Idas10.03.17 kl. 20:27
Hej! Vad snäll du är som tipsar om det här :) jag har faktiskt tänkt att jag inte skall vara den som öppnar en zero waste-butik här i Åbo men däremot längtar jag massor efter att någon annan gör det haha :D jag har en annan plan nämligen som tar upp hela min tid bara jag sätter igång! Men oberoende, kul att du skrev just idag för min pojkvän visade just idag en video från Gram! Så inspirerande. Jag tycker absolut att det borde komma något liknande hit! Ha det fint <3
10.03.17 20:42

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!