Veckans fem: morgonljus, hundar, Paris

12.03.2017 kl. 12:00

1. Morgonljuset idag. Två dagar av fantastiskt solsken har gjort mig så glad + hippiebordet och den här taxen.

2. Promenaden i Katrinedal igår. Jag behöver mer av dessa vinterpicknickar. Vi gick i kanske två timmar med hunden och åt hemgjorda semlor med avokado och gurka som fyllning uppe på ett berg vid havet. Så åt vi också lite ugnsbakade morötter och palsternackor. Och solen sken sken sken.

Den där gången jag var ensam i Montmartre

3. Alla coola Instagram-konton jag hittat på sistone. Jag önskar att jag var en sådan där hipp parisisk kvinna med högmidjade vintage jeans och en vit skjorta. Enda som stör mig med min miljövänliga livsstil är att äkta vintage jeans är svindyra (= har inte råd) och de andra som säljs billigt på t.ex. HM och inte är äkta vintage men skitsnygga, är helt för oetiska och går emot mina värderingar. How will a green girl wear them vintage jeans?! Säg att någon har ett par gamla att sälja till mig, snälla snälla säg.

PST: Några av kontona är humanlovers, lesparisiennesdumonde, mylittleparis, adenorah.

4. Den här snygga butiken med endast etiska ekologiska kläder: ECOSPEHERE.SE. Inget samarbete, bara en rekommendation från min sida. Så snygg sida, precis vad ekovärlden behöver mer av.

5. Zero Waste på Svenska Klubben i onsdags. Så kul att få vara där och prata om det jag brinner för. Efteråt fick jag en löjligt god soppa dessutom, mustig som bara den.

Vad har varit era bästa fem den här veckan?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!