Veckans fem

19.03.2017 kl. 12:00

1.
Maria Veitola och hennes besök hos Sara Forsberg. MAIGAAAD vad jag ser upp till dem båda! Coola kvinnor som kan sin sak. Kolla avsnittet här.

2.
Besöket på sommarstugan igår. Den här platsen och vår andra stuga i Pargas är de två ställena i världen som jag aldrig skulle kunna ge bort. Här har man lärt sig fiska, laga mat, hur det är att vara ung och växa upp, hur allting var på mina far- och morföräldrars tid, om kriget, osv osv osv. Mina sommarställen är guldvärda och platser jag inte vill dela med någon annan än de jag delar dem med. De är för oss, bara oss. <3

3.
ResQ. Appen har tammif*n levererat hårt! Läs om mitt samarbete med dem här.

4.
Mammas analoga kamera som jag använt en del när jag blev sjuk och hade tråkigt. Så cool!!! Mycket mer genuin känsla i att knäppa av bilder som blir sådär retroaktiga som bara äkta analoga kamerors bilder blir. Behövs liksom inga "göra gammal"-filter, cuz it already is.

Bilder från en resa till Rom. Ungefär såhär kunde min sydeuropeiska stad se ut.

5.
Mina Sydeuropa-planer. Jag vill bo i ett lite slitet stenhöghus i Sydeuropa och ha röda blommor på balkongen och ha fönstren mot en innegård. Så vill jag att det är typ 10-15 grader på vintern och 25-30 grader på sommaren. Jag tror faktiskt att det skulle vara ingredienserna för att jag skulle må riktigt bra. När min blogg blir mitt jobb kan jag jobba var som helst i världen - och Sydeuropa blir'e!

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!