Leftover lunch

11.04.2017 kl. 07:00

Jag hatar att slänga mat men tyvärr händer det ibland. Jag försöker verkligen bli bättre, så häromdagen hade jag typ ingenting i kylskåpet och bestämde mig därför för att göra någon form av saltig plätt/omelett med lök och avokado. Konstigt nog blev det ganska gott! Jag använde mjölk som jag haft i frysen som blivit kvar från mina sessioner av att tillverka smör av grädde (bildas smör och kärnmjölk då), några ägg, lite mjöl, en överbliven purjo och kryddor som jag sedan blandade och stekte. En klick avokado och klart!


I really hate throwing away food, so I'm doing my best to make food out of leftovers. The other day I had nothing to eat so I decided to make a pancake/omelette. I used the milk that "appears" (haha???) when I make my own butter out of cream, added some eggs, onion, flour and spices and fried it in my frying pan. On top I put an avocado and enjoyed myself!





Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!