8 x produktiv tisdag

11.04.2017 kl. 20:40

Min dag i bilder:
My day in pictures:

Efter skolan sprang (!!!) jag hem till mamma och pappa för att gå igenom gamla saker som jag kanske kunde få. Jag nappade åt mig den här ljusröda jackan, som jag inte alls vet om jag ännu gillar. Men jag vill ge den en chans, färgen är åtminstone en tia!

After school I ran (!!!) home to my parents to go through old stuff and maybe take something. I found this pink jacket and I love the color but I am not sure yet if it will look good. We'll see!

Hos mormor å andra sidan fanns en tias palm, även den skall bli min bara jag flyttar till en egen lägenhet i höst då min pojkvän skall på utbyte.

At grandma's place there was another thing to love: this plant. It will be mine soon too when I'm moving to my own apartment as my boyfriend is moving abroad as an exchange student.

Och så mormors röda badrum. Här skall det fotas en dag när jag har tid. Röda väggar är coola, jag likaså. Eller hur den där dikten nu gick.

And my grandma's wall in her bathroom. I need a photoshoot here!!!

Jag har även fått ett till barn i min växtfamilj, den fina pelargonrosen.

I have a new plant family member, the beautiful flower behind my monstera.

Pojkvän som ser bra ut och skriver slutarbete. Duktiga du, texten är också väldigt intressant!

My boyfriend looking good as he is writing his thesis. The text is so interesting!

Mitt skrivbord har sett ut som en soptipp som vanligt, jag förstår inte ens hur då jag så sällan sitter vid det och jobbar. Eller kanske det är just därför jag inte sitter där.. Fick hur som helst lägga bort en massa papper (i pappersinsamlingen såklart;) ) som bara är onödiga och har fått fungera som klottpapper någon gång. Lite mindre rörigt nu alltså.

My table is a mess again, and I haven't even used it. Or maybe that is why I don't use it...

Fascinerande har det varit att se på hur en purjolök på bara några dagar växer flera centimeter. Lägg era lökstumpar i vatten!! Det lönar sig.

Interesting how my leek is growing so fast - a few centimeters in only 2-3 days!

På kvällen fick jag lust att måla med de gamla färgerna jag någon gång tagit över då min syster inte längre använde dem. Tycker att den blå färgen blev så perfekt, påminner om en galen havsvåg.. Ah. Trodde aldrig att jag skulle tycka att det är avslappnande att måla, men så fel man kan ha. Hur har din dag varit?

In the evening I wanted to paint something, and I think the blue color is just perfect. Like a wild ocean or something. I didn't know painting could be so relaxing. How has your day been?

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!