The best of week 15

16.04.2017 kl. 12:00

1.
Den här tavlan jag målade. Tycker att den är så fiiin! Jag är väldigt väldigt nöjd med blandningen av vitt, blått och anilinrött. Blev precis som jag ville.

2.
Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Vi hyrde den som Blu-Ray efter många om och men. Vi ville se den på bio så länge men det hände aldrig, så igår satte vi oss i soffan och såg den (eller han såg den, jag var tvungen att fortsätta idag för att jag somnade hehehe) och den var såklart så magisk som man kan tänka sig <3

3.
Det var ganska trevligt när jag var tvungen att lyfta in alla balkongens blommor på matbordet pga SNÖSTORM WTF (eller ja, snöstormen var ju inte trevlig). Men ja, jag skulle gärna bo med en djungel på bordet, förutsatt att ingen annan behöver sitta där samtidigt som jag. Så mysigt och oas-igt.

4.
En skolvecka kvar. Halleluja.

5.
Filmen "Minimalism" på Netflix. Så inspirerande! Funderar på att starta någon form av minimalist-utmaning här på bloggen. Skulle någon vara intresserad?


This week's top five:

1.
I am so proud of this painting that I created a few days ago. I love the color. Got exactly what I wanted when I combined white, red and blue and mixed it.

2.
Fantastic beasts and where to find them. We finally got to see it! I fell asleep after maybe 30 minutes, hehe, so I had to watch the rest this morning. So magical anyway <3

3.
It was kinda nice when I had to take in all the flowers from the balcony because of a SNOW STORM WTF (or the snow storm wasn't nice). I just thought it looked nice to have a jungle on the table. I want that in my life. Table jungles.

4.
One week left of school. Hallelujah.

5.
The Film "Minimalism" on Netflix. So inspiring! I'm thinking of starting a minimalism challenge here on the blog. Anyone interested?

Kommentarer (1)
Jo, gärna :) Jag har kollat hälften av Minimalism och jag blev genast inspirerad! Tyckte delen om konsumerande var mest skrämmande och kunde tyvärr känna igen mig, att hela tiden tänka "sen när jag har det och det, sen blir mitt liv mycket bättre". Tänk att man sällan ifrågasätter om timmarna man spenderar på arbetet verkligen är värt det snarare att vara ledig med mindre pengar :/
Glinnea18.04.17 kl. 12:56
Se hela filmen!! Så bra :) och jag tror vi alla tyvärr känner igen oss, man tror liksom att livskvaliteten höjs efter köp.. :/ så synd egentligen för det behöver ju inte alls vara så!
18.04.17 19:46

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!