Det går inte att greppa

15.04.2017 kl. 10:00

Jag älskar fina bilder och jag blir lätt inspirerad. Jag får en verklig spark i baken att själv leva drömlivet då jag ser ett foto med den perfekta känslan. Ett foto som säger allt och som gör en avundsjuk på personen som lever ett liv där man faktiskt kan ta sådana fotografier. Ni vet, Pinterest-stil. Perfekt, mysigt, rustikt, håret i en slarvig knut... Ett härligt liv.

Men det är så svårt att greppa. Jag är tvungen att sluta följa människor på Instagram för att deras mysiga bilder ger mig en känsla av tyngd i bröstet. Jag försöker placera min frukost lika mysigt, jag försöker "toppa" min smoothie med något estetiskt, jag försöker ha lena ljuva ben i yllestrumpor sådär lätt vilande på mitt lite skrynkliga vita täcke. Jag försöker leva så som de gör på bilderna. Skratta på ett fönsterbräde, äta färggranna sallader och ha en snygg rak rygg då jag sitter och skriver vid datorn.

Men ingenting är nog så långt ifrån bildernas estetik som mitt liv. Det ser inte snyggt ut när jag äter, jag har inga vita täcken eller lakan som inte skulle ha olika fläckar från åren som gått, min slarviga knut i håret är inte alls sådär rufsig och mysig - utan hal och missformad. Jag kan inte greppa det jag ser, och det ger mig sådana otillräcklighetskänslor att jag inte vet vad jag skall göra. Jag vill ju att det jag ser på alla bilder skall bli min vardag. Att det skall kännas i kroppen att jag är en mysig människa, att det är som att sova på moln i min säng, att mina koppar te skall vara sådär välkomnande och varma som de är på bilder. Men det går inte. Det går inte att greppa. Det går inte att greppa.

Känner ni lika?


I love nice pictures and I am often inspired by really good photography. I really get the feeling that I want to start living my dream life when I see an inspiring picture. A picture that says more than thousand words and that makes me jealous of the person being able to actually live like in the photo. you know, Pinterest style. Perfect, cozy, rustic, a messy hair bun...An amazing life.

But it is so hard to make all this real. I have to stop following people on Instagram because of their perfect life pictures. I get a really bad feeling from them! I can't be like in the pictures and it's driving me crazy. I am trying to have a beautiful breakfast, I am trying to put something nice on top of my smoothie, I am tryin to have the perfect soft legs in a pair of cozy socks beautifully laid down on my messy white bed. I am trying to live like in the pictures. Laugh next to a big window, eating colorful salads and having a good posture as I'm sitting by the computer.

But I must say, nothing is as far away from reality as my life compared to the life in all this perfect photos. It doesn't look nice when I eat, I don't have a white perfect bed, my messy bun is not messy - it is more just like a slippery weird shaped thing on my head. I just can't make that real and this makes me feel so small and unsuccesful. Because I want to live the life these people seem to live. And I can't. I want to feel like a cozy person and I want to sleep in a fluffy bed, just like sleeping on a cloud. I want to have really nice cups that I am drinking tea from. But I just can't. I can't make this real.

Do you feel the same?

Kommentarer (1)
Halkade in på din blog via instagram.
Känner precis likadant, känslan att man själv inte räcker till är större än den någonsin varit. Och det är på grund av en app. En app?? Really liksom. Tro fan att man får prestationsångest när inte bara en själv ska se ut som en freaking filmstjärna i gråa Calvin Klein underkläder liggandes på en slarvigt bäddad säng med vita lakan. Nu ska man behöva producera fram en smoothiebowl och rada upp ingeidienser på toppen för att få så många likes (aka bekräftelse) som möjligt när allt man vill är att sula (=kasta, för er som inte är skåningar) in två rostmackor med smör och ost in i truten (= munnen). Har slutat följa dessa instagram-konton och de få jag följer som då och då lägger upp någon välplanerat frukostbild, de tycker jag synd om som spenderat 30min på att tillaga frukosten, fota den och lägga ut på instagram, när en själv spenderat samma halvtimme ute i solen eller framför en bra bok. Sen är det tur att vi alla är olika, men jag föredrar att leva mitt liv i nuet, inte på instagram.
Madeleine30.04.17 kl. 11:24
Jaaaa ! ! ! ! ! Det är så sjukt att det blivit såhär. Man måste göra vissa instagramgrejer för att vara uppskattad, som äta smoothiebowls och quinoa fastän man skulle hata det också. Så knäppt...
01.05.17 11:51

Julia Degerth
Grön i Åbo

Jag är en finlandssvensk 23-årig blivande samhällspedagog med planer att ca rädda världen. På bloggen kan du bl.a. läsa om mitt liv utan avfall och olika ekotips, men också tankar om livet och sådär. 

Kontakt: groniabo@gmail.com

 

Alla bilder är mina om inte annat nämns.

Jag håller också Zero Waste-föreläsningar på begäran.

 

A blog about the Zero Waste lifestyle, written by a 23 year old Swedish speaking Finn living in Turku/Åbo, Finland. The blog's name is Grön i Åbo, which means "Green in Turku".

The most popular categories, click on them:

 

Follow me on Instagram!

Like me on Facebook!